Izvor: RTS, 04.Okt.2023, 07:16

Дечак ранио вршњаке након свађе на Флориди

Једанаестогодишњи дечак пуцао је у двојицу тринаестогодишњака, након свађе која је почела током фудбалског тренинга на Флориди, саопштила је полиција. Повређени дечаци су у стабилном стању.
До пуцњаве је дошло на паркингу фудбалског терена рекреативног >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << центра у Апопки, у централној Флориди, саопштила је полиција.
Након свађе, једанаестогодишњак је наводно узео пиштољ из аутомобила своје мајке, а затим испалио један хитац и погодио два тинејџера.
Један 13-годишњак је погођен у торзо и након операције је у стабилном стању, док је други погођен у руку и пуштен из болнице, рекао је шеф полиције Апопке Мајк Мекинли на прес-конференцији.
Пре пуцњаве дошло је до физичког обрачуна између осумњиченог и жртава, а чини се да су жртве у том сукобу ”биле агресори“, наводи се у полицијском извештају. На снимку са надзорних камера види се да су оба тинејџера бежала од дечака са пиштољем.
"Не би требало да имамо једанаестогодишњаке који имају приступ оружју и мисле да могу да реше спор ватреним оружјем", наводи полицијски званичник.
Једанаестогодишњак је приведен и смештен у Центар за процену малолетника.
Он је оптужен за покушај убиства другог степена, док би његова мајка могла да се суочи са прекршајном пријавом јер је оставила пиштољ необезбеђен, у откључаној кутији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.