Izvor: RTS, 09.Sep.2023, 13:23

Интензивирање сарадње Србије и Кореје на пољу креативне и гејминг индустрије

Током другог дана званичне посете Републици Кореји председница Владе Ана Брнабић у технолошком центру и другом највећем граду те земље - Бусану, састала се са представницима више компанија.
Договорено је интензивирање сарадње на пољу креативне >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и гејминг индустрије, а премијерка најављује да ће до краја године две земље отпочети преговоре о Споразуму о економском партнерству, а домаћине у Кореји је занимало, каже, и како је Србија успела да доведе изложбу Експо 2027 у Београд.

“То је велика част када вас неко као што је Кореја пита како сте нешто урадили тако да смо ми, чини ми се, данас коначно нашли партнера у Кореји за наше креативне индустрије и чим дођемо у Београд, то је већ сутра поподне, ја ћу у понедељак имати састанак са читавим тимом који ради на овоме да кренемо да радимо на споразуму о сарадњи са њиховом агенцијом за промоцију креативних индустрија у Бусану“, рекла је премијерка Ана Брнабић.
Премијерка је јуче, када је у питању инвестициона сарадња са Републиком Корејом, рекла да нас чека још много посла и да је зато посебно важно потписивање Споразума о узајамном подстицању и заштити улагања, које је јуче потписано.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.