Izvor: RTS, 05.Avg.2023, 08:41

Книн - Срби тугују и заобилазе улице, Хрватска слави годишњицу "Олује"

Срби тугују и за страдале у акцији "Олуја" служени су парастоси у Србији и у више православних храмова у Хрватској. Посебно тешко у овим данима је и Србима повратницима, у Книну и околини, где Хрватска годишњицу "Олује" данас слави као "Дан победе".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Током ноћи обилна киша падала је у Книну и не зна се хоће ли то утицати на овогодишњи програм прославе "Дана победе", како Хрвати обележавају акцију "Олуја".

За сада све иде по плану, све је почело још синоћ, пријемом који је Хрватски предсједник Зоран Милановић организовао за бранитеље.
Рано јутрос Војни оркестар пробудио је Книњане, а остатак програма требало би да изгледа као и сваке године, полагање венаца, обраћање званичника, летачки програм, концерт на крају.
За Србе, који на то гледају потпуно другачије, сећају се у миру, јуче су служени парастосу у православним храмовима и они са којима је разговарала екипа РТС-а рекли су да ће традиционално овог 5. августа заобилазити Книнске улице.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.