Izvor: RTS, 04.Avg.2023, 20:12

Протест "Србија против насиља" у више градова, у Шапцу минут ћутања, у Нишу гласање за "нај аферу"

У склопу протеста "Србија против насиља", грађани и представници дела опозиције у Нишу, Шапцу, Јагодини, Врању поново су изашли на улице.
У Нишу је одржан осми протест "Србија против насиља". Незадовољни грађани и представници дела опозиције окупили >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су се испред кабинета градоначелнице Драгане Сотировски, као и претходног петка.

Поновљени су захтеви протеста, а грађани су могли да гласају за "нај аферу" локалне власти.
Цео протест одржан је испред Градске куће, а протестне шетње вечерас није било.
"Шабац против насиља" Грађани Шапца окупили су се седми пут протестујући против насиља, уз подсећање на трагичне догађаје пре тачно три месеца у Основној школи “Владислав Рибникар” и селима око Младеновца.

Минутом ћутања одата је пошта, како је речено, несрећној младости која неће бити заборављена.
Говорници, мр пољопривреде Светозар Марковић из Синошевића и професор Горан Стојичевић, подсетили су на седам захтева који, истакли су, до данашњег дана нису испуњени.
Поручили су да је највеће насиље у Скупштини, где је, како кажу, “терор већине над мањином”, непримерен таквом дому, који се из скупштинских клупа преноси на јавни живот.
Шетња у Јагодини Учесници шестог протеста “Јагодина против насиља“ окупили су се на градском тргу око 19 часова, а затим су кренули у протестну шетњу јагодинским улицама.

На скупу се обратио писац, уметник и професор универзитета у Фиренци Дејан Атанацковић, а затим су као и сваког петка прочитани захтеви које учесници упућују држави.
Траса протестне шетње измењена је у односу на претходне недеље, а учесници су овај пут прошли поред јагодинске гимназије.
И Врање против насиља Протест против насиља одржава се и у Врању, седми пут. Грађани су се окупили на шеталишту, у центру града, и прошетали главним улицама.
И овај протест, како су навели организатори, посвећен је борби против насиља, страха, цензуре, лажи, бахатости, етикетирања људи.
Окупљени су носили транспаренте са натписима: "Закон о планирању и изградњи је легализација пљачке народа", "Србија није колонија", "Врање против насиља".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.