Izvor: RTS, 20.Jul.2023, 13:18

Рама: ЕУ треба снажно да делује када је реч о примени Бриселског споразума

Премијер Албаније Еди Рама изјавио је да ЕУ треба да делује снажно да би се обезбедила брза примена Бриселског споразума постигнутог у дијалогу Београда и Приштине и да се оствари напредак по том питању пре него што, како је навео, буде прекасно.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Еди Рама је написао на Твитеру да регион не сме постати, како је рекао, талац непрестане кризе између Београда и Приштине.
Рама је истакао да север Косова и Метохије не сме постати, како је навео, "мали Донбас" уколико се не постигне договор, истакавши да неуспех подстиче Русија.
Дијалог Београда и Приштине не сме да постане "стара балканска игра окривљавања" због недостатка стварне и снажне воље укључених страна, нагласио је Рама реагујући на Твитер објаву специјалног изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака да је примио у Бриселу главне преговараче Петра Петковића и Бесника Бисљимија.
Лајчак је навео да је са Петковићем и Бисљимијем разговарао о деескалацији ситуације на северу Косова и Метохије, као и о низу питања у вези са дијалогом, почевши од примене споразума ЕУ од 11 тачака од 27. фебруара којим је предвиђено решавање спорних питања између Београда и Приштине.
Лајчак је написао да ће разговори бити настављени и у наредном периоду.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.