Izvor: RTS, 06.Jul.2023, 19:39

Павићевић: На КиМ отворена "сезона лова на Србе", свако може да буде ухапшен

Официр за везу Београда и Приштине Дејан Павићевић истакао је да је у последњих десет година сада најтежи период, првенствено за српски народ на КиМ, а онда и за Србију, додајући да је на КиМ отворена "сезона лова на Србе" и да свако може да буде ухапшен само зато што >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << има српско име и презиме.
Дејан Павићевић је за Танјуг рекао да је изузетно тешко доћи до посете ухапшених Срба на КиМ и додао да је до сада успео да оствари само једну посету након "дуго, дуго времена" и да обиђе шест притворених лица у затвору близу Подујева и у Гњилану.
"После тога сам тражио да то поновим, да обиђем још неке који су после тога, нажалост, ухапшени, али одговора нема. Апсолутно ћутање је са друге стране. Ово је једно игнорисање које ја тумачим као нељудски акт, али после свега што сам видео, мислим да је то најмање нељудски што се дешава", рекао је Павићевић.
Он је навео да је у редовној комуникацији са породицом ухапшеног Ненада Орловића, чији је таст прекјуче, због свега што се догодлио, како је рекао, доживео срчани удар.
"Сад неко да ми каже да то нема везе једно са другим, да то није изазвано тим стресом. Наравно да јесте. И сад замислите како је тим људима са малом децом, када виде све те снимке, када треба да се суоче са чињеницом да је он одведен негде. Нећу да кажем ухапшен. Киднапован, отет, малтретиран. Човеку су ставлии на крају кесу на главу и сликали га. Изгледа да се Срби у Приштини данас третирају као циркуска атракација, дотле иде. То су ужасне ствари", истакао је Павићевић.
Каже да му је тешко било направити извештај о свему што је видео, али да је још теже било разговарати са тим људима.
"То су људи који су малтретирани, над којима се тзв. косовска полиција приликом хапшења иживљавала на најгори могући начин. Кад говоримо о Милуну Миленковићу Лунету, то је човек који је најгоре прошао и човек за кога ја одговорно тврдим да је над њим покушано убиство. Њега су до те мере тукли и престали су тек када су дошли, како он каже, инспектори из Приштине", рекао је Павићевић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.