Izvor: RTS, 04.Jul.2023, 06:43

Посланици настављају расправу о смени Гашића

Посланици Скупштине Србије настављају расправу о Предлогу за гласање о неповерењу министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу који је поднела група опозиционих посланика.
Расправа о изгласавању поверења Братиславу Гашићу почела је 15. јуна, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << а ванредна седница на којој је ово једна од три тачке дневног реда почела је 30. маја.

Посланици су до сада завршили расправу о извештају РЕМ-а, као и о Предлогу за формирање анкетног одбора који треба да утврди чињенице и околности које су довеле до масовних убистава у Србији.
На дневни ред актуелне седнице је по хитном поступку уврштена и тачка која се односи на разрешење министра привреде Радета Басте.
Председница Владе Србије Ана Брнабић оценила је прошле недеље у парламенту да је расправа која траје више од месец дана изгубила сваки смисао и додала да је она у Скупштини провела више од 11 дана јер је желела да покаже колико поштује тему седнице на којој се расправља о безбедносној ситуацији у земљи.
Она је навела да су опозиционари захтевали ту седницу, а очигледно, како је оценила, нису очекивали да ће тај њихов захтев бити прихваћен будући да "нису ни гласали за дневни ред, а кворум за заседање обезбеђивали су посланици Српске напредне странке".
Брнабићева је у расправи рекла да неће предложити смену министра Гашића, јер је радио озбиљно и посвећено, те да нема одговорности за трагедије које су се догодиле.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.