Izvor: RTS, 27.Jun.2023, 12:45

Породица Хранисављевић из Смедерева: Даћемо сву имовину да помогнемо сиромашним ђацима

Породица Хранисављевић из Смедерева, која годинама живи у иностранству, финансијски помаже ученике средње Техничке школе у Смедереву, као и студенте Машинског факултета у Београду, који су слабијег материјалног статуса. Даћемо сву своју имовину да помогнемо сиромашним >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ученицима, поручује Константин Хранисављевић.
Константин Хранисављевић, радни век је провео у иностранству. Уз подршку породице, већ другу годину за редом, финансијски помаже ученике средње смедеревске Техничке школе, као и студенте београдског Машинског факултета.

Идеја за овакав вид сарадње настао је пре више година, али су се услови за реализацију стекли прошле године када је породица Станисављевић стипендирала првих десет ученика средње Техничке школе, а потписан је уговор за стипендирање још толико ученика у новој школској години.
Решени да помогну Константин Хранисављевић, који има велику подршку у својој мисији супруге Вере, каже да је одрастао у сиромаштву, али је захваљујући добрим људима, успео да уз посао заврши средњу школу и факултет у Београду.
"Чврсто смо решени да морамо да помогнемо. Даћемо сву своју имовину, осамдесет процената за такве случајеве, али не преко агенција него директно са школом и универзитетом. Верујем да људи који могу и имају треба да осећају да су обавезни да помогну, нарочито доброј деци и социјално угроженој", поручује Константин.
Породица Хранисављевић сматра да од стипендираних ученика не тражи много – да уче, да имају вољу и упорност да остваре све своје циљеве и снове.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.