Izvor: RTS, 15.Maj.2023, 12:18

Потписан меморандум о укидању рестрикција у авио-саобраћају између Србије и Кине

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић каже да је потписан меморандум којим се укидају све рестрикције за ваздушни саобраћај између Кине и Србије.
Весић је рекао да је у Београду потписан меморандумом који омогућава >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да можемо потпуно слободно да обављамо авио превоз између Кине и Србије, без рестрикција, које су до сада постојале и за кинеске и за српске авио превознике", рекао је Весић.
Како се наводи у саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Весић је навео да се сада све рестрикције укидају и омогућава подела код шера, као и да се укидају све рестрикције у броју слетања, коришћењу авиона других авио-превозника.
"Суштина овог меморандума значи да између Кине и Србије постоји 'слободно небо' и да можемо слободно да радимо“, нагласио је Весић.
Како је додао, верује да ће две стране у будућности и у другим областима, као што је трговина, имати такву врсту споразума.
Навео је да се у будућности очекује више летова према Кини, не само постојећа два која има кинеска авио-компанија према Београду и један Ер Србије ка Кини, као и већи број Кинеза који ће долазити у Србију и као туристи и као пословни људи и обратно, да ће већи број наших људи који ће одлазити у Кину.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.