Izvor: RTS, 05.Maj.2023, 17:48

Сутра сахрана четворо ученика и радника обезбеђења

У суботу ће на београдским гробљима бити сахрањена четири ученика и радник обезбеђења који су страдали у пуцњави у Основној школи "Владислав Рибникар".
Осам ученика и радник обезбеђења страдали су у среду пуцњави у ОШ "Владислав Рибникар" на Врачару. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Шест ђака и наставница су са прострелним ранама хоспитализовани, а двоје деце је још у критичном стању.

На њих је пуцао ученик седмог разреда, који је, будући да према Кривичном законику не може кривичноправно да одговара за злочин, смештен у одговарајућу прихијатријску институцију. Његов отац је приведен.
Град Београд захвалио је породици Луке Дончића на изразима саучешћа и жељи да сноси трошкове сахране погинулих ђака ОШ "Владислав Рибникар", уз напомену да ће, како је раније већ договорено, трошкове сносити и сахране организовати Град Београд.
Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић навео је да ће породице страдалих добити и друге видове помоћи од свог града, а да је ово само прва у низу.
Грађани и ученици уписују се данас у Књигу жалости која је у 15 часова отворена на главном улазу у школу. Она ће бити отворена и током викенда од 10-15 часова. Књига жалости отворена је и у Министарству спољних послова.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.