Izvor: RTS, 16.Apr.2023, 18:50

Одржани протести у Прагу на којима се тражила оставка владе

Хиљаде Чеха демонстрирале су на централном тргу у Прагу, позивајући Владу да поднесе оставку због високе инфлације и цена енергената.
Протест под називом “Чешка против сиромаштва“, као и сличне демонстрације у марту, организовала је ванпарламентарна >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << политичка странка ПРО која критикује чешку владу због енергетске кризе у земљи, пренео је Ројтерс.

ПРО је такође осудио владу због кршења права на слободу говора у покушају да се супротстави наводним дезинформацијама, а позвао је и да се заложи за постизање мира у Украјини.
Недавна анкета показала је да је опала подршка чешкој коалиционој влади коју чини пет странака у односу на главну опозициону странку АНО бившег премијера Андреја Бабиша, односно да је АНО повећала предност у односу на странку актуелног премијера Петра Фијале.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.