Izvor: RTS, 04.Apr.2023, 16:15

Врање – доктор вређао пацијенткињу, огласио се Здравствени центар

На друштвеним мрежама објављен је снимак из ординације уролога у Здравственом центру Врање на коме се види како вређа пацијенткињу.
Доктор на урологији вређао је старију пацијенткињу јер, како је рекао, није требалo да дође ту на преглед.
Уз >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << повике и псовке отерао ју је у амбуланту, са образложењем да не треба да је он прегледа.
Како се види на снимку који кружи интернетом, доктор је пацијенткињи рекао: "Од свих проблема које имате, Ви долазите на урологију за глупости неке."
Пацијенткиња је одговорила: "Па тако нам је рекла докторка."
Доктор је одговорио псовком и отерао пацијенткињу у амбуланту.
Здравствени центар Врање: Реч је о лекару који ради преко својих могућности Тим поводом огласило се руководство Здравственог центра Врање. У саопштењу наводе да су по сазнању о нежељеном догађају у служби урологије поступили у складу са пословним кодексом за запослене и правилником о кућном реду.
Не оправдавају "непријатно и пејоративно понашање доктора", а истичу да је пацијенткиња прегледана и да у овом случају не постоје медицински пропусти.
У саопштењу наводе и да је "реч о лекару са дугогодишњим радним стажом и великим искуством, који ради преко својих могућности, изнад постојећих норматива, уз мањак уролога у Пчињском округу и свакодневно премашује број прегледа".
"Руководство Здравственог центра у Врању изражава жаљење због непријатности коју су пацијенти доживели овом приликом", закључује се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.