Izvor: RTS, 28.Mar.2023, 07:05

Руски предлог о истрази о Северном току без сагласности СБ УН; ЕУ повећава производњу муниције за Украјину

Рат у Украјини – 397. дан. Упозорења за ваздушне нападе проглашена су јутрос у више региона Украјине. Власти украјинске престонице саопштиле су да је Русија извела напад на Кијев дроновима, али да су сви оборени.
Русија није успела да добије сагласност >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << од Савета безбедности Уједињених нација за спровођење независне истраге о експлозијама на гасоводима Северни ток у Балтичком мору који повезују Русију и Немачку. Само су Русија, Кина и Бразил гласале за руски нацрт резолуције, док су преосталих 12 чланица СБ УН биле уздржане.

Шеф ИАЕА Рафаел Гроси састао се са украјинским председником Володимиром Зеленским у Запорожју, региону у коме се налази највећа европска нуклеарна електрана, а коју су руске снаге заузеле на почетку сукоба. Зеленски је у Запорошкој области обишао војнике који се боре на првој линији фронта.

Немачка је испоручила Украјини 18 тенкова "леопард 2" као и 40 борбених пешадојских возила "мардер". 
Мађарски парламент изгласао је нацрт закона којим се Финској дозвољава придруживање НАТО-у, предлог закона о приступању Шведске НАТО-у остао је на чекању.
Руске снаге извршиле су ракетни напад на град Славјанск на истоку те земље, експлозије су одјекнуле и у граду Дњепар.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.