Izvor: RTS, 13.Mar.2024, 07:59

Бурна седница Владе Црне Горе – директор полиције изабран три сата после поноћи, министар одбио да каже име полиграфисте

Одлуком Владе Црне Горе вршилац дужности директора Управе полиције је Александар Радовић. Премијер Милојко Спајић предложио је Радовића, након што Влада већином гласова није прихватила предлог министра унутрашњих послова Данила Шарановића да вршилац дужности >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << директора полиције буде Лазар Шћепановић.
Влада Црне Горе је, три сата након поноћи, а након маратонске седнице, именовала Александра Радовића за вршиоца дужности директора Управе полиције. 

Претходно је Влада, дала овлашћење/сагласност премијеру Милојку Спајићу да предложи једног од пријављених кандидата - с обзиром на то да министар нема други предлог за кандидата. 
Радовић је досад био помоћник директора Управе полиције, шеф Сектора за финансијско-обавјештајне послове. 
Бурна седница Премијер Црне Горе је на почетку седнице констатовао да је министар унутрашњих послова Данило Шарановић доставио непотпуне материјале па му је наложено да допуни документацију.
Проблем је био и тај што је кандидата за в. д. директора полиције, Лазара Шћепановића на полиграфу испитивао службеник којем је он директно надређен. 
Министар Шарановић није доставио ни тест штетности, а што му је била обавеза.
Седница је нешто пре 18 часова настављена, али је око 18.15 часова опет прекинута и дата је пауза. Шарановић је тражио да се не скине ознака тајности о томе ко је полиграфиста који је испитивао кандидате и није доставио биографију кандидата за в. д. директора полиције. 
Премијер је инсистирао да министар саопшти име полиграфисте, а министар је одбио.
Спајић је тражио да министар каже зашто крије биографије и списак кандидата, и тиме крши закључак владе. Инсистирао је да се скине ознака тајности. 
Шарановић писао Спајићу Министар унутрашњих послова Данило Шарановић упутио је писмо премијеру Спајићу и упозорио га да би дошло до кршења закона ако Влада не изабере кандидата Лазара Шћепановић којег је предложио за в. д. директора Управе полиције.
Затим се чекало да министар достави информацију са биографијама свих кандидата за в. д. директора полиције, коју је тражио премијер, а о чему је усвојен закључак на влади. 
Министар предложио Шћепановића Седница је настављена један сат након поноћи. Министар Данило Шарановић одбио је да предложи новог кандидата за в. д. директора полиције, а од поноћи Управа полиције није имала директора, јер је истекао мандат Зорану Брђанину. 
Претходно је одбијен предлог министра Шарановића – кандидат Лазар Шћепановић није имао већину на Влади. За челника Управе полиције, премијер Милојко Спајић предложио је Александра Радовића.
До избора новог в. д. директора Управе полиције долази након што је Влада, на хитној телефонској седници 3. марта трећи пут, за мање од годину разрешила Зорана Брђанина.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.