Izvor: RTS, 13.Mar.2024, 07:03

УН: Поморски хуманитарни коридори не могу да замене копнене; ЦИА: И даље постоји шанса за примирје у Гази

Рат Израела и Хамаса – 159. дан. Амерички државни секретар Ентони Блинкен позвао је да се прекид ватре у Појасу Газе успостави на најмање шест недеља. Директор америчке ЦИА-е Вилијам Бернс сматра да и даље постоји шанса за споразум о прекиду ватре у Појасу Газе. Званичници >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << УН су поручили да нови поморски хуманитарни коридор за Газу не може да замени копнене руте. Најмање 31.184 Палестинца је убијено, а 72.889 рањено од 7. октобра, тврде палестинске власти.
Амерички државни секретар Ентони Блинкен позвао је да се прекид ватре у Појасу Газе успостави на најмање шест недеља.
Директор америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА) Вилијам Бернс сматра да још постоји могућност да се постигне споразум о прекиду ватре у Појасу Газе, иако и даље постоје многа компликована питања.
Високи званичници Уједињених нација поздравили су отварање хуманитарног поморског коридора са Kипра, којим ће бити траспортована додатна помоћ Палестинцима у Појасу Газе, али су упозорили да то не може да замени испоруке хуманитарне помоћи копненим рутама.
Најмање 31.184 Палестинца је убијено, а 72.889 рањено од 7. октобра у израелској војној офанзиви на Појас Газе, саопштило је у уторак Министарство здравља у тој енклави.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.