Izvor: RTS, 01.Mar.2024, 15:31

У Приштини следеће недеље о верификацији потписа за смену председника општина на северу КиМ

Председник Централне изборне комисије (ЦИК) у Приштини Крешник Радонићи најавио је да ће следеће недеље бити разматрана верификација прикупљених потписа грађана за организовање избора за разрешење председника општина у четири општине на северу КиМ са српском >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << већином.
"Бавићемо се тим питањем следеће недеље. Бићемо на таквом састанку. Унапред ћемо да одобримо неке интерне прописе који су неопходни”, рекао је Радонићи на седници ЦИК-а, преносе медији у Приштини.
Раније данас известили су да су у ЦИК-у завршили проверу потписа грађана српске националности, у склопу петиције за смену председника општина албанске националности, изабраних прошле године на изборима које су Срби бојкотовали.
Уколико потписи буду верификовани, следећи корак је организовање гласања за разрешење председника четири општине на северу, за шта је потребно да гласа 50 плус један гласач са бирачког списка.
Ако тај корак успе, онда се расписују нови избори.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.