Izvor: RTS, 01.Mar.2024, 10:47

Консултације о мандатару, председник разговарао са представницима листе "Ми – глас из народа"

На Андрићевом венцу настављене су консултације о мандатару за састав нове Владе. Председник Александар Вучић разговорао је са представницима изборне листе "Ми – глас из народа, проф. др. Бранимир Несторовић".
У зграду Генералног секретаријата >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << председника Републике, нешто пре 08.30, стигао је посланик листе “Ми – глас из народа” Александар Павић, са још двоје сарадника.

Павић је новинарина након консултација код председника рекао да је састанак протекао формално. "Ми смо испоштовали формално позив председника државе, дали смо на знање оно што смо говорили све време да смо ми опозиција власти а не држави", рекао је Павић.
Председник Србије је у понедељак и уторак о мандатару за састав нове Владе разговарао са представницима мањинских листа.
Председник Вучић консултације је започеo у понедељак, 26. фебруара, разговором са представницима изборне листе "Политичка борба Албанаца се наставља – Шаип Камбери", а потом и са листом "Руска странка – Слободан Николић".
У уторак се састао са представницима изборне листе "Савез војвођанских Мађара – За нашег председника, за нашу заједницу, за будућност!", као и са представницима листе "Усаме Зукорлић – Уједињени за правду – Странка правде и помирења – Бошњаци Санџака – Томислав Жигманов – Демократски савез Хрвата у Војводини".
После избора 17. децембра, укупно је 10 изборних листа прешло цензус.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.