Izvor: RTS, 26.Feb.2024, 16:21

Још две тужбе против родитеља дечака који је починио масово убиство у ОШ "Рибникар"

Вишем суду у Београду поднете су још две тужбе против родитеља дечака који је 3.маја прошле године починио масовно убиство у Основној школи "Владислав Рибникар" .   
Две нове тужбе против Кецмановића, поднели су родитељи рањене деце и припремна >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << рочишта по тим тужбама заказана су за март и мај, сазнаје Танјуг. 
Тужбе су поднете за накнаду нематеријалне штете услед физичког бола, претрпљеног страха и психичког бола, док је наставница поднела тужбу и због умањења животне активности.   
Недавно је тужбу за накнаду штете поднела и наставница историје која је, такође, тешко рањена, а по њеној тужби још увек није заказано припремно рочиште.    
Прву тужбу поднело је 27 чланова породице убијених, а другу чланови породице Дукић, чија је ћерка убијена и по тим тужбама суђење је у току.        
У овом суду води се и кривични поступак против Кецмановића, инструктора и власника стрељачког клуба у којем је, како се сумња, малолетни К. К. учио да пуца, али он кривично не може да одговора јер у тренутку извршења дела није имао навршених 14 година.   
Суд је у том поступку одлучио да прихвати предлог Вишег јавног тужилаштва и суђење затвори за јавност.
Суђење се наставља 29. фебруара и 1. марта.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.