Izvor: RTS, 26.Feb.2024, 13:31

Повчик: Наваљни био близу ослобађања, требао да буде размењен за официра ФСБ

Руски опозициони политичар Алексеј Наваљни био је близу ослобађања у размени затвореника у тренутку смрти, рекла је Марија Певчик, сарадница Наваљног, понављајући своје наводе да га је убио председник Владимир Путин.
Певчик је рекла да су разговори >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << о размени Наваљног и двојице неименованих америчких држављана за Вадима Красикова, из руске службе безбедности ФСБ у затвору у Немачкој, били у завршној фази у време његове смрти.
Наваљни је преминуо у затвору у петак, 16. фебруара, а Федерална казнено-поправна служба за Јамало-Ненецки округ навела је да се осећао лоше после јутарње шетње и да је изгубио свест, након чега је неуспешно реанимиран.
Наваљни је служио казну затвора од 30 година, између осталог, због, како је наведено у једној од пресуда руског суда, оснивања и финансирања ектремистичке организације и њених активности, а био је познат као оштар критичар Kремља.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.