Izvor: RTS, 23.Feb.2024, 16:04

Скинута српска застава са тврђаве Звечан, полицајци напали Србина који је то пријавио

Председник новоформиране Српске демократије Александар Арсенијевић физички је нападнут у станици полиције у Звечану, пошто је отишао да пријави скидање српске заставе са звечанске тврђаве, саопштено је из те странке.
Српска демократија је најоштрије >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << осудила физички напад на Александра Арсенијевића, након што је пријавио скидање српске заставе.

"Председник Српске демократије у полицијској станици се нашао да би пријавио скидање српске заставе. Међутим, тамо је наишао на непријатељско понашање полицијских службеника, од којих га је један песницом ударио у пределу стомака", саопштила је Српска демократија.
Српска демократија позвала је Унмик, ОЕБС, Еулекс и амбасаде у Приштини да у најкраћем року осуде тај напад.
Захтева, такође, од Полицијског инспектората да "приведе правди и казни полицијског службеника који је физички напао председника Српске демократије, иживљавајући се над њиме зато што је дошао да пријави незаконито скидање српске заставе".
Подсећа да је истицање народних застава свих заједница на КиМ дозвољено и регулисано законом.
Медији су претходно јавили да у полицији наводе да не знају ко је уклонио заставу, те да им није стигла пријава, али да ће реаговати ако стигне.  

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.