Izvor: RTS, 19.Feb.2024, 15:58

Представници Српске листе са Давенпортом

Представници Српске листе затражили су данас, у разговору са шефом Мисије ОЕБС на Косову Мајклом Давенпортом, да међународни представници заштите српски народ на Косову и Метохији.
Последња одлука о укидању динару и платног промета, као и упади >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у српске институције и малтретирање запослених лекара и општинских радника, део је смишљеног плана прогона Срба са својих вековних огњишта, рекао је председник Српске листе проф. др Златан Елек који је са сарадницима одржао састанак са Мајклом Давенпортом у седишту те странке.
Указујући на изузетно тежак живот Срба на Косову и Метохији, посебно од доласка Аљбина Куртија на власт, представници Српске листе навели су да су Србима ускраћена основна људска права и да су изложени континуираном институционалном насиљу преко неоснованих хапшења, отимања имовине, напада на Српску православну цркву и гажења свих потписаних споразума.
У име Српске листе, захтевано је да међународни представници подигну свој глас и стану у заштиту српског народа, те спрече егзодус Срба са Косова и Метохије, наведено је у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.