Izvor: RTS, 15.Feb.2024, 13:38

Рама: Албанија би стала уз Косово ако дође до употребе оружја

Албански премијер Еди Рама изјавио је да би Албанија стала у одбрану привремених приштинских институција у случају да се исцрпе дипломатске опције и употреби оружје. Ипак, како каже, “моли се“ да до такве ситуације не дође.
Еди Рама је за телевизију >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << АТВ говорио о подршци коју би Албанија пружила Приштини у случају да се “исцрпе дипломатске опције“ и дође до евентуалне “употребе оружја“.
''Ако до тога дође, Албанија ће дефинитивно стати уз Косово. Нема сумње да је Албанија стајала, стоји и стајаће уз Косово у сваком случају, чак и ако, не дај Боже, ствари дођу дотле да се више не прича, већ да се користи оружје", рекао је Рама.
Истиче да је Албанија чланица НАТО-а, да има посебан однос са тзв. Косовом и да је ''сваки напад на Косово напад на Албанију''.
''Косово није само и има стратешке савезнике без којих не би могло да постоји као држава. Из тог разлога морамо размишљати о важности косовских савезника", додао је Рама.
Поручио је да лидери у Приштини и Тирани треба да размишљају о будућности како би ''постали респектабилнији'' на међународном плану.
Према његовим речима, ванредна седница Савета безбедности УН о ситуацији на Косову и Метохији био је "корак уназад за Косово".
''Нема смисла да се Косово зове тамо и иде тамо где га неко сматра државом, а други не. То је бесмислица'', рекао је Рама. за албанску телевизију.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.