Izvor: RTS, 15.Feb.2024, 12:13

Сваки дан једно дете у Србији добије најтежу дијагнозу - уз нашу подршку и помоћ могу да победе рак

Најтеже болести не заобилазе ни најмлађе. У свету најтежу дијагнозу годишње добије око 400.000 деце, у Србији дневно најмање једно дете. Данас је Међународни дан деце оболеле од рака.
У већим градовима Србије организује се добровољно давање крви >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и многобројне манифестације под слоганом "И ја се борим".

Љубиша Станић, један од оснивача "Нурдор"-а каже да нема бољег начина него обележити овај дан добровољним давањем крви посебно јер највећи број деце која оболе од рака имају леукемију.
"Тој деци су перманентно потребне залихе крви, залихе тромбоцита", рекао је Станић и позвао све који могу да дају крв.
Нурдор данас у више од 30 градова организује низ манифестација од 12 до 14 часова Поред Београда заинтересовани ће моћи да дају и крв и у Новом Саду и Нишу.
Мирјана Кнежевић из Института за трансфузију крви каже да тренутно имају залихе крви за два дана али да су пред нама празнични дани  већ од понедељка те залихе могу да се смање. Она је поновила да су најдефицитарније нулта и А крвне групе,  и позвала да се грађани одазову и дају крв као и да Завод и у дане празника ради до 15 часова.
Ко није у могућности да да крв могуће је да помогне и слањем смс поруке на 1150 за удружење "Нурдор" или 7175 за удружење "Увек са децом" које се боре да деци оболелој од тешких болести буде боље.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.