Izvor: RTS, 14.Feb.2024, 15:38

На карневалу у Хрватској запаљене лутке са ликом Вучића и Путина

Последњег дана карневала у Каштел Старом запаљене су лутке с ликом председника Србије Александра Вучића и руског председника Владимира Путина, објавио је локални Далматински портал. Председник СНС-а Милош Вучевић рекао је да је да “председник Вучић смета јер >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Србија са њим на челу јача из дана у дан“.
Током јучерашњег дана карневалска поворка је прошла Каштелом са луткама с ликом председника Александра Вучића и Владимира Путина који су били на магарцима, да би на крају дана завршиле у пламену.

Овај традиционални карневалски ритуал Каштелана је да укажу ко им је у протеклој години одговоран за све лоше што им се догађало у животу.
До сада су у Каштелима током карневала у више наврата спалљиване лутке лидера Самосталне демократске српске странке Милорада Пуповца и хрватског премијера Андреја Пленковића.
Вучевић: Вучић смета јер Србија са њим јача Председник Српске напредне странке Милош Вучевић изјавио је тим поводом да председник Вучић смета јер Србија са њим на челу јача из дана у дан.
Он је рекао да је то нови излив мржње, садизма и психопатологије у нашем суседству, а да је познато да Вучић смета јер је Србија данас развијена и уређена држава која чува успомену на Србе Крајишнике чије су домове на исти овакав начин спаљивали они који данас спаљују лутку са ликом српског председника, наводи се у саопштењу СНС-а.
"Знамо да Александар Вучић смета јер жели мир, напредак и благостање региона.
Нећете нас уплашити, нећете нас увредити, нећете нас одвратити од борбе за још моћнију, лепшу и бољу Србију", рекао је Вучевић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.