Izvor: RTS, 14.Feb.2024, 09:58

Турска, трага се за више рудара након клизишта у руднику злата

Стотине спасилаца у Турској наставља потрагу за најмање девет радника, заробљених у руднику злата на истоку земље који је погођен огромним клизиштем.
Клизиште се покренуло у уторак у руднику Коплер у близини Илича, у планинској покрајини Ерзинџан, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на истоку Турске, преноси АП.

Око 800 спасилаца, међу којима су полицијски и војни тимови, распоређено је у потрази за девет рудара, за које се страхује да су остали затрпани у руднику, рекао је данас министар унутрашњих послова Али Јерликаја.
Покренута је истрага о овој катастрофи, а стручњаци су у међувремену упозорили да би клизиште могло да носи ризике по животну средину.
Овај рудник је затворен 2020. године након цурења цијанида у реку која се протеже кроз Турску, Сирију и Ирак.
Поново је отворен две године касније након што је компанија кажњена и операција чишћења завршена, наводи АП.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.