Izvor: RTS, 09.Feb.2024, 16:49

Елемир: Помоћ породици Ћуковић да обнови кућу изгорелу у пожару

Породици Ћуковић која се пре четири године из Новог Сада доселила у Елемир, после пожара, кућа је постала неусловна за становање, па су са двоје мале деце морали у принудни смештај. Комшије и пријатељи покренули су акцију да им се помогне.
Срећна >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је околност да нико није страдао јер се пожар појавио у преподневним сатима када су Анђелија Ћуковић и двоје деце били будни. Највероватније је дошло до избијања пожара у делу око димњака, а потом се врелима проширила брзо кроз тавански простор.

"Изашла сам напоље и видела да иде дим из црепова и олука. Брзо сам се чула са супругом и контактирали смо комшије јер сам била сама са децом и нисам могла да одем на таван да проверим шта се дешава. Отишао је комшија горе на таван и рекао је зови брзо ватрогасце", наводи Анђелија Ћуковић.
Послодавац Драгомира Ћуковића је помогао обезбедивши привремени смештај за ову породицу. Они ће за неко време морати да пронађу нови стан и почну са реконструкцијом ове куће.
"Одазвало се јако пуно грађана Србије у акцијама преко друштвених мрежа, донације полако се скупљају, али имамо обећање од града. Треба ово да се очисти и да се почне испочетка", каже Драгомир Ћуковић.
Комшије су прве притекле у помоћ и успели су да спасу ствари из куће. Заједништво се очекује и у радовима који предстоје.
"Постоји нека могућност акција да се оствари, ту су људи да помогнемо. Ко може да помогне. Помоћићемо људима. Мора да се руши све", истиче комшија Златко Митић.
Компаније и пријатељи су организовали акцију прикупљања средстава да ли у новцу или грађевинском материјалу, па очекују да се укључе и други који желе да помогну. Кућа више није за становање, једино решење је изградња нове. Динарски рачун број на који се може уплатити помоћ је 340-0000032545209-41

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.