Izvor: RTS, 07.Feb.2024, 11:57

Први случај малих богиња регистрован у Србији

У Србији је регистрован први случај малих богиња од почетка године и то у Београду, што је први случај после скоро 10 месеци, потврдила је за РТС епидемиолошкиња Ивана Беговић Лазаревић, из београдског Градског завода за јавно здравље.
Др Ивана >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Беговић Лазаревић, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, изјавила да им је колегиница са Инфективне клинике током јучерашњег дана пријавила сумњу на мале богиње.

"Добили са Института 'Торлак' током поподнева да су потврђене мале богиње. Реч је о детету од 14 година, које је невакцинисано ММР вакцином", навела је Беговић Лазаревићева.
Када је реч о великом кашљу, докторка је рекла да је у јануару билп 49 пријављених случајева.
"То су само случајеви који су пријављнеи. Реална бројка је сигурно већа", каже Беговић Лазаревићева.
Према подацима Института "Батут", од почетка године до 4 фебруара велики кашаљ је потврђен код 297 особа, а преминуле су две особе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.