Izvor: RTS, 15.Jan.2024, 14:54

Нападнута полиција на подручју Косовске Витине, две особе ухапшене

Полиција је ухапсила две особе, а за једном трага због напада на њене и службенике царине. Они су нападнути приликом заустављања возила за које се сумњало да превози шверцовану робу на подручју Косовске Витине уз границу са Северном Македонијом.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Полиција је идентификовала сумњиво возило локалних регистарских ознака, којим је управљао осумњичени косовски мушкарац, којег је пратило друго осумњичено возило, натоварено робом, са још двојицом осумњичених. У спречавању кријумчарења робе, полиција наилази на отпор, услед чега је повређен полицајац", наводи се у полицијском саопштењу.
Приликом покушаја полиције да зауставе један од аутомобила, његов возач је озбиљно угрозио полицију и царинике, и ударио у њихов службени аутомобил.
Полицији је током легитимисања осумњичених један од њих претио, а приликом контроле осумњиченог, нападнут је полицијски службеник и задобио телесне повреде због којих му је указана лекарска помоћ.
Контролом возила утврђено је да превози од 1.299 кутија три различите врсте цигарета.
По налогу надлежног тужиоца двојици осумњичених одређено задржавање до 48 сати, док се трећи осумњичени налази у бекству.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.