Izvor: RTS, 10.Jan.2024, 17:03

Полиција у Вуковару потврдила привођење још једног учесника у насиљу над малолетницима

Вуковарско-сремска полиција потврдила је данас хапшење још једне особе старости 20 година за којег је криминалистичком истрагом утврђена сумња да је учествовао у батињању групе малолетника на православно Бадње вече у Вуковару.
Вуковарско-сремска >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << полиција потврдила је хапшење још једне особе старости 20 година за којег је криминалистичком истрагом утврђена сумња да је учествовао у батињању групе малолетника на православно Бадње вече у Вуковару.
Потврдили су да је досадашњим криминалистичким истраживањем над тројицом јуче приведених, 24-годишњаком, 22-годишњаком и 20-годишњаком, утврђено да су 6. јануара учествовали у батињању и притом нанели телесне повреде шесторици малолетника.
“Јуче је приведен још један 20-годишњак, над којим је спроведеним криминалистичким истраживањем утврђена сумња да је помагао починиоцима након почињеног кривичног дела", наводи се у полицијском саопштењу.
Четворица јуче приведених су предати притворском надзорнику Полицијске управе вуковарско-сремске. Против двојице осумњичених, старости 24 и 22 године, поднета је кривична пријава за учешће у тучи, док је 20-годишњак пријављен за наношење тешких повреда и покушај наношења тешких повреда.
"Четврти осумњичени пријављен је за 'Помоћ починитељу након почињења кривичног дела' за шта закон прописује до пет година затвора", стоји у саопштењу полиције.
Додаје се да се криминалистичко истраживање наставља у циљу утврђивања свих учесника овог инцидента. Део хрватских медија не искључује могућност да ће бити још привођења осумњичених. Незванично медији преносе да су насилници припадници навијачке групе Бед Блу Бојса (БББ) и да међу њима има и неких који су боравили у грчким затворима након летошњих инцидената са навијачима грчког АЕК, када је један Грк смртно страдао.
Премијер Хрватске Андреј Пленковић најоштрије је јуче осудио овај инцидент и затражио хитну идентификацију и најстроже кажњавање насилника. Родитељи повређених малолетника најавили су протест незадовољство у Вуковару за суботу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.