Izvor: RTS, 10.Jan.2024, 15:30

Колективна оставка у НИН-у и прелазак у Јунајтед групу

Чланови колегијума и редакције НИН-а су, како сазнаје УНС, напустили овај недељник.
Недељник НИН, како наводе, напуштају због тога што је нова власница Јелена Дракулић Петровић најавила промене уређивачке концепције, али ове новинаре „није уверила >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да ће свој посао моћи да раде како су и досад чинили“.
"Нова власница НИН д.о.о. Јелена Дракулић Петровић најавила је промену концепције недељника НИН, али нас није уверила да ћемо свој посао моћи и даље да радимо како смо досад чинили - бескомпромисно и руководећи се искључиво императивима професионалног новинарства. Због тога смо, ослањајући се на своје искуство и решени да очувамо професионални интегритет сваког од нас, одлучили да посао наставимо у новом недељном листу, у коме ћемо наставити да, као и до сада, радимо у јавном интересу", пише у допису који су потписали чланови редакције и колегијума НИН-а.
Крајем августа компанија Рингиер Србија целокупан власнички удео пренела је на директорку ове компаније Јелену Дракулић Петровић, која је тако, у целости, постала власница НИН-а.
Почетком године и Весна Малишић, досадашња заменица главног и одговорног уредника, рекла је да одлази у пензију и да напушта НИН, али да не напушта новинарство.
Како је УНС сазнао, готово сви новинари штампаног издања недељника НИН су "колективно дали отказ" али ће поштовати месец дана отказног рока, те ће у овом медију остати до почетка фебруара.
У међувремену, Јунајтед медија је саопштила да ће ускоро бити покренут нови недељни лист на српском тржишту у којем ће цела редакција досадашњег недељника НИН наставити свој рад.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.