Izvor: JUGpress.com, 16.Jan.2020, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučićeva izjava kao so na ranu

BEČEJ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da zagađenju vazduha doprinosi i to što je “porastao standard građana pa je više automobila” a ova njegova izjava izazvala je brojne osude na društvenim mrežama zbog činjnice da je u velikom broju gradova u Srbiji vazduh veoma zagadjen.

“Da li smo imali bolji vazduh pre dve, četiri ili 10 godina? Vazduh je lošiji onoliko koliko nam je standard viši (…) Hoćete zelenu energiju, a nećete male hidroelektrane, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << hoćete da zatvorite Kolubaru, da se dogovorimo, da zatvorimo radna mesta”, upitao je Vučić.

Vučić je pozvao ministra za zaštitu životne sredine Gorana Trivana da “malo živne”, i najavio hitne mere Vlade zbog zagađenja vazduha u Srbiji.

“Pitao sam (premijerku) Anu Brnabić da li je živ ministar nadležan za životnu sredinu, da se javi, kaže nešto, pita nešto građane”, rekao je Vučić u Bečeju, nakon otvaranja novog pogona fabrike “Knott Autoflexx Yug”.

On je rekao da je Trivan iz Socijalističke partije Srbije, ali da će opozicija sigurno optužiti njega – Vučića i za zagađenje vazduha jer “im je Vučić bio kriv i za kišu i sušu”.

Po njegovim rečima, zagađenju vazduha doprinosi i to što je “porastao standard građana pa je više automobila”.

“Dolazeći na posao video sam da je u skoro svim kolima po jedna osoba”, rekao je Vučić, navodeći da izgleda nikome, ko kritikuje danas, nije bilo važno kakav je vazduh bio nekad ranije.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aerozagađenje: Nevidljivi Beograd

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jan.2020

Dok nadležne institucije vazduh u Srbiji opisuju kao „jako zagađen“ i predlažu mere za prevazilaženje tog problema, premijerka Ana Brnabić navodi da nema mesta panici i da je reč o pojavi koja je bila prisutna i prethodnih godina. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zagađenje vazduha je povezao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.