Izvor: JUGpress.com, 03.Nov.2023, 09:19

Počeo FAPOR

LESKOVAC

U Leskovačkom kulturnom centru svečano je otvoren 11. Festival amaterske pozorišne režije (FAPOR). Publika će u takmičarskom delu moći da vidi pet predstava pozorišnih trupa iz Despotovca, Beograda, Kruševcam, Lebana i Marije Bistrice (Hrvatska). Okupljenima se u ime organizatora obratila direktorka LKC-a Sanja Conić koja je primetial da ovaj festival iz godine u godinu sve više raste, da bi ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << postao i međunarodni, s obzirom na učešće glumaca iz Hrvatske.

„Darko Zloporubović, urednik scenskog i dramskog programa LKC-a, je ovaj projekat započeo pre 11 godina. On i svi mi zajedno u našem kulturnom centru se trudimo da ovaj festival bude sve bolji i da se za njega traži karta više. Narednih dana će sve odisati ljubavlju, požrtvovanošću i strašću, jer amaterizam to zapravo i jeste.“

U ime lokalne samouprave obratila se Sanja Milošević koja je rekla da FAPOR pozicionira Leskovac visoko na mapi centara kulture u Srbiji.

Na otvaranju je revijalno prikazan poetsko-muzički kabare Mikija Damjanovića „Čeznem da vam kažem…“. (kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.