Индија: Русија главни достављач нафте, увоз из Саудијске Арабије пао за 34 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Avg.2023, 14:46

Индија: Русија главни достављач нафте, увоз из Саудијске Арабије пао за 34 одсто

Русија у јулу извезла 1,9 милиона барела нафте дневно (бпд) у Индију и задржала тако позицију главног достављача нафте за ову земљу. Фото: Танјуг/Karachi Port Trust via AP Индијски увоз нафте из Саудијске Арабије је у јулу месечно пао за 34 одсто, на 484.000 бпд са јунских 734.000 бпд, преноси портал >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << оилприце.цом.
Русија је прошлог месеца извезла у Индију више нафте него Саудијска Арабија и Ирак заједно. Цена сирове нафте коју је Русија у јуну извезла у Индију је најнижа од фебруара 2022. године – у просеку 68,17 долара по барелу.
Поређења ради, Индија је у мају плаћала Русији у просеку 70,17 долара по барелу нафте, а у јуну 2022. године 100,48 долара за барел нафте. Стручњаци очекују да ће извоз руске нафте у Индију пасти у наредним месецима.
Kineski izvoz u julu pao za 14,5 odsto međugodišnje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Индија: Русија главни достављач нафте, увоз из Саудијске Арабије пао за 34 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.