Канцеларија високог представника поздравља америчке санкције против званичника Републике Српске

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Avg.2023, 20:09

Канцеларија високог представника поздравља америчке санкције против званичника Републике Српске

Канцеларија високог представника међународне заједнице у БиХ (ОHR) поздравила је данас санкције које су САД увеле против српске чланице Председништва БиХ Жељке Цвијановић, председника Скупштине Републике Српске Ненада Стевандића, премијера Радована Вишковића и министра правде >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Милоша Букејловића. Фото: WikimediaCommons/Miłosz Pieńkowski „Канцеларија високог представника (OHR) поздравља мере које је предузело америчко министарство финансија у циљу јачања владавине права и заштите уставно-правног поретка у Босни и Херцеговини од дрских покушаја да се угрози рад институција, као и стабилност земље и до сада постигнуте реформе“, навели су из OHR-а за Радио слободна Европа.
Додаје се да су санкције уведене против особа чији су поступци, како се наводи, били у супротности са Уставом БиХ и Дејтонским споразумом.
„Не би требало да буде изненађујуће да се званичници на државном и ентитетском нивоу, који су допринели усвајању закона у Народној скупштини Републике Српске, са намером да се покуша угрозити ауторитет Уставног суда БиХ, суочавају са санкцијама, будући да су њихови поступци били директно у супротности са Уставом БиХ и Дејтонским мировним споразумом“, поручују из OHR-a.
Стејт департмент је саопштио у поендељак да су САД ставиле на црну листу четворо високих званичника из Републике Српске због тога што их сматрају „одговорним да су директно или индиректно учествовали у радњи која је угрожавала спровођење активности у вези са регионалном безбедношћу, миром, сарадњом или механизмом одговорности над Западним Балканом, укључујући и Дејтонски споразум“.
Cvijanović: Politički rad Bećirovića sveo se na pozivanje na uvođenje sankcija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Канцеларија високог представника поздравља америчке санкције против званичника Републике Српске се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.