ПКС од септембра наставља са едукацијама за привреду и компаније

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Jul.2023, 16:04

ПКС од септембра наставља са едукацијама за привреду и компаније

Од септембра ове године представницима привредног сектора и компанијама биће на располагању велика понуда различитих врста едукација у Центру за едукацију, дуално образовање и образовне политике Привредне коморе Србије (ПКС). Фото: Танјуг/Драган Кујунџић Како је саопштено >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << из ПКС, у првој половини године организовано је око 100 различитих обука, семинара, тренинга које је похађало чак 7.500 полазника.
„Центар током целе године омогућава савремену пословну едукацију запосленима у привреди и јавном сектору, а програми тренинга и радионица су креирани у непосредној сарадњи са послодавцима, који своју конкурентност базирају на усвајању нових вештина и знања запослених“, истиче руководилац службе за едукацију ПКС Ивана Ковачевић.
Комора за предстојећу јесен, додаје Ковачевић, наставља да организује разноврсне специјалистичке тренинге и обуке за готово све секторе привреде.
„Организоваћемо едукације из различитих области пословања почев од права и законске регулативе као што су интерно и вансудско решавање радних спорова, примена Закона о заштити података о личности у области рада и запошљавања, појам мобинга, уговори у привреди са домаћим и иностраним партнерима уз средства обезбеђења“, најавила је Ковачевић.
Она је нагласила да ће бити организовани и семинари из сектора финансија, примене Закона о спречавању прања новца и финансирању тероризма, анализа финансијских извештаја, наплате проблематичних потраживања до тема које се односе на унапређење пословања, менаџерских компетенција, као и управљања стресом на радном месту и откривања његових узрочника.
Оно што је новина, а где је ПКС препозната као партнер од стране Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) је реализација пројекта „Боља енергија“. У оквиру овог пројекта предвиђена су два циклуса обука на тему „Улога управника и локалне заједнице у програму енергетске санације стамбених зграда“, а који су намењени организаторима професионалног управљања, као и управницима вишестамбених зграда, општинским енергетским менаџерима и службеницима локалних самоуправа задуженим за стамбена питања.
Како се наводи, током јула у Београду и регионалним коморама одржан је први циклус обука, који је похађало око 400 учесника, док је други циклус планиран од 5. до 14. септембра, када ће полазници наставити са усавршавањрем у области примене енергетске ефикасности у стамбеним зградама, која је неопходност и најисплативија инвестиција за будућност.
Такође, на основу поверених послова Центар организује и обуке кандидата који желе да се баве пословима професионалног управљања у складу са Законом о становању и одржавању зграда, како би након одслушаних обука и положених испита стекли право на добијање лиценце за професионалног управника, саопштено је из ПКС.
Raspisan javni poziv za organsku stočarsku proizvodnju

 
 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак ПКС од септембра наставља са едукацијама за привреду и компаније се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.