Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Maj.2023, 11:55

Вучевић: СНС ће наставити са истом политиком, нема говора о прелазној влади

 Гледаћемо да Српска напредна странка настави да ради у истом ритму, а свакако ће наставити са истом политиким и најновија кадровска решења су део страначке политике континуитета, изјавио је данас нови председник СНС Милош Вучевић. Фото: Танјуг/Зоран Жестић Казао је да ће се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << чувати СНС као најјача странка, мотор развоја Србије и највећа подршка председнику Србије Александру Вучићу.
Вучевић је оценио да је јуче било доста емоција, али да се СНС не растаје са Александром Вучићем, који остаје члан странке, и да је СНС одлучила да се укључи у нови покрет који ће се формирати и да Вучића види као лидера тог покрета. Нови председника СНС је истакао да је свестан одговорности вођења стране која има подршку великог броја људи у земљи и пуно пута је побеђивала на изборима.
„Очекујем и подршку људи из странке, али ја имам ‘квиска’, јер ћу моћи да се, када су најделикатније питања на дневном реду, консултујем са Александром Вучићем. То је моја предност. Нећу се са њим свађати већ разговарати и сарађивати, то је природно“, рекао је Вучевић гостујући на ТВ Прва.
Он је навео да ће 24. јуна бити одржана седница Главног одбора (ГО) СНС на којој ће се бирати још чланова страначког руководства.
„Имамо избор дела чланова ГО и мора се након консултација унутар странке спремити предлог за заменика председника странке, потпредседнике странке и чланове председништа“, рекао је Вучевић.
Навео је да има идеја о кадровским решењима, али да ће о њима разговарати и са члановима странке, те да ће гледати да у руководећа страначка тела укључи све оне који вреде.
Коментаришући тренутну политичку ситуацију у земљи и захтеве са протеста, као и став опозиције да се прво испуне ти захтеви па тек онда разговара са представницима власти, Вучевић је рекао да нема говора ни о каквој прелазној влади. „Што се тиче захтева изречених на разне начине у последње време, неки од њих су и испуњени. Министар просвете је поднео оставку, ТВ Пинк је најавио укидање ријалитија, а Александар Вучић је позвао странке да се разговара око избора и решавања кризе кроз политичке институције. То је једини прави пут, а од формирања прелазне владе нема ништа“, рекао је Вучевић.
На питање да ли власт разуме и чује незадовољство грађана на протестима, одговорио је да чује и да мора да чује, те да је јасно да су грађани узнемирени после страшних догађаја који су се десили почетком маја. Оценио је да је већ урађено доста да се одређени проблеми реше и навео да су грађани предали више од 50.000 комада оружја и муниције, уведени су полицајци у школе, слушају се родитељи из Основне школе „Владислав Рибникар“, укидају се ријалитији, вођена је скупштинска расправа, чиме се, како је рекао, мења друштво.
 
Vučević: 24. juna konstituišemo stranačke organe, potom se priključujemo pokretu

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Вучевић: СНС ће наставити са истом политиком, нема говора о прелазној влади се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.