ТЦР: Борковића зауставио инцидент у другој трци после сјајне прве трке

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Apr.2023, 16:53

ТЦР: Борковића зауставио инцидент у другој трци после сјајне прве трке

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић освојио је укупно 30 бодова изборивши се за четврту позицију на првој трци током првог викенда ове сезоне у Португалу на Интернационалној стази Алгарве у оквиру ТЦР Европа. Фото: Танјуг/SAVA RADOVANOVIC Резултати ТЦР светског рангирања ће >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << бити саопштени у среду, када се саберу сви шампионати широм свет због временске разлике.
Борковић је током друге трке успешно избегао судар два возача Ђироламија и Павелса.
„Међутим при непрописном прикључивању стази младог такмичара Павелса, дошло је до инцидента у којем је Борковић добио директан ударац и умало се преврнуо на кров. Силина ударца је онемогућила даље такмичење нашег шампиона оставивши га са лакшим повредама, и без поена у другој трци. Борковић тренутно дели девето место у генералном пласману шампионата ТЦР Европе“, саопштено је из тима српског аутомобилисте.
„Очекивао сам да ће бити потешкоћа с обзиром на то да аутомобил уопште не познајем, гуме су потпуно нове као и стаза на којој нисам возио раније. Упркос томе, успео сам да савладам ауто и стазу и завршио сам на четвртој позицији у ТЦР Европи у првој трци. У другој трци сам одлично стартовао, али сам већ у четвртој кривини задобио директан ударац од млађег колеге који се непрописно вратио на стазу након свог инцидента са Ђироламијем, док сам ја био на стази. Срећом, нисам се преврнуо на кров“, рекао је Борковић.
Борковић се изборио за четврто место у ТЦР Европи упркос великом ударцу који је задобио и у првој трци. Фото: PrtSc/Facebook/Dusan Borkovic „Иако је први пут управљао аутомобилом Хјундаи елнатре Н ТЦР, без иједног теста претходно, на првом тренингу је остварио исто време као и победник прве трке, светски шампион Мађар – Норберт Михелиц. Баланс перформанси, према званичним информацијама је тренутно такав да аутомобили осталих брендова у шампионату имају јачи мотор од Хјундаи аутомобила што значи да и при најбоље технички изведеном старту, али и на правцима возач губи позиције као што се могло и приметити на обе трке у Португалу. Међутим, велико искуство и борбеност Борковића су били пресудни у постизању одличних резултата“, наводи се у саопштењу.
„Дуга је сезона и верујем да ћемо Таргет компетицион, мој тим Борковић и ја бити све бољи, а мени је велика част да представљам Србију и своје партнере на овако престижном светском и европском такмичењу“, изјавио је најбољи српски аутомобилиста.
Борковић ће наредну трку возити у Француској на на уличној стази Пау.
Kinez Liren Ding novi svetski šampion u šahu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ТЦР: Борковића зауставио инцидент у другој трци после сјајне прве трке се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.