Уставни савет Француске подржао Макронову пензиону реформу

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Apr.2023, 19:05

Уставни савет Француске подржао Макронову пензиону реформу

Уставни савет Француске подржао је данас повећање старосне границе за пензију са 62 на 64 године, одбацујући захтев противника да се распише референдум. Фото: Танјуг/Darko Bandic Савет је саопштио да су измене закона у складу са уставом.
Међутим, додаје се да су неки други чланови >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нацрта закона имају правне недостатке, наводи Ројтерс.
Синдикати и опозиција претходно су упозорили да вишемесечне бурне расправе и протесте због Закона о пензијама. Који је влада прогурала кроз парламент без гласања због недостатка већине, неће брзо нестати, чак и ако закон добије одобрење Савета.
„Макрон мора да повуче закон или неће моћи да управља овом земљом“. Рекла је у четвртак Софи Бине, нова лидерка синдиката Се-Же-Те упозоравајући на нове штрајкове.
U fokusu sastanka zemalja G7 bezbednost u Evropi i Indo-Pacifiku

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Уставни савет Француске подржао Макронову пензиону реформу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.