Зимоњић се враћа на Српска опену у Бањалуци, жели да настави каријеру

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Apr.2023, 20:40

Зимоњић се враћа на Српска опену у Бањалуци, жели да настави каријеру

Прослављени српски тенисер Ненад Зимоњић (46) рекао је данас, гостујући на ТВ К1, да се враћа тенису на Српска опену у Бањалуци, јер жели да настави професионалну каријеру коју је практично прекинуо после операције кукова 2018. године. Фото: Wikimedia Commons/Carine06 „Пре две године нисам могао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да играм на Сербиа опену у Београду јер сам имао ковид, па желим сад да заиграм поново пред нашом публиком, поготово јер смо увек имали огромну подршку из Републике Српске. Биће ми задовољство да играм у Бањалуци, где нисам био дуги низ година“, рекао је Зимоњић.
„Један од разлога зашто се враћам је сазнање да могу поново да се бавим тенисом на врхунском нивоу, јер се после операција кукова осећам одлично. Могу да играм без болова, што је за мене велика ствар и желим да видим до ког нивоа могу да дођем. Српска опен неће бити мој последњи турнир, волео бих после да одиграм још неколико турнира. Не знам још тачно ко ће ми бити партнер у дублу и да ли ћу на терен у понедељак или у уторак. У суботу ћу доћи у Бањалуку, имаћу пар дана за адаптацију“, казао je Зимоњић за ТВ К1.
Бивши селектор Дејвис Куп репрезентације Србије рекао је да ће бити први тенисер који ће покушати да оствари победу на АТП турнирима са оба вештачка кука.
„Мало људи зна које сам ја поблеме са куковима имао и током каријере, јер нисам причао о томе да то не би знали моји противници. Проблеми са куковима су ми генетски, и мој отац их је имао. Бићу први у историји који ће да игра са два вештачка кука на професионалном нивоу. Успео сам да остварим пар победа на челенџерима, али нисам на АТП турнирима и волео бих да то буде баш у Бањалуци. Сигурно ми неће бити лако после велике паузе да играм, али верујем да уз велику подршку публике и уз доброг партнера могу да успем у ономе што желим да остварим. Очекујте неочекивано, нико у нашем спорту није играо са оба вештачка кука, а надам се да би у скоријој будућности могао до трофеја у дублу у позним годинама, слично као Џон Мекинро који је успео да освоји турнир у 47, или Мартина Навратилова у 49“, рекао је Зимоњић.
Открио је и планове после Српска опена.
„Мој неки циљ је да се на неколико турнира припремим за Вимблдон и тамо пробам да одиграм добро и да то буде нека прекретница, да видим да ли могу да играм на високом нивоу или не, после тога ћу знати шта и како даље“, закључио је Зимоњић.
Đoković: Posle početne nervoze sam podigao nivo igre

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зимоњић се враћа на Српска опену у Бањалуци, жели да настави каријеру се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.