На градилишту у Сурчину почела градња хала за ЕКСПО-постављају се шипови (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Feb.2024, 13:07

На градилишту у Сурчину почела градња хала за ЕКСПО-постављају се шипови (ВИДЕО)

На градилишту у Сурчину, као што је и обећано, почело је постављање шипова за изградњу ЕКСПО комплекса, чиме је започета изградња хала, изјавио је данас потпредседник владе и министар финансија Синиша Мали. Фото: Министарство финансија „Наиме, за потребе реализације међународне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << специјализоване изложбе EXPO 2027. почиње изградња седам хала – Универзалне хале мултифункционалног карактера и шест изложбених хала. Хале су распона 45м+45м, осим Универзалне хале која је распона 90 метара. Дужина хала износи 130 до 140 метара“, објавио је Мали на инстаграму, уз видео са градилишта.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Siniša Mali, PhD, MBA, CFA, CAIA (@mali_sinisa)


У првој фази радовима је, наводи, обухваћена изградња темеља хала односно извођење шипова, наглавица и темељних греда. „На пројекту су предвиђени шипови пречника 800мм, укупно 1.647 комада. Шипови су дужине 10 до 18м, а пројектом је планирано да се за потребе изградње хала изведе око 27.500 метара шипова. Започети су радови на Универзалној хали, а ускоро се планира паралелизација радова и на суседној хали број 3. У склопу прве фазе, за све хале се предвиђа утрошак око 28.000 м3 бетона и 3.200 тона арматуре“, рекао је Мали.
Нагласио је да се радови на ЕКСПО градилишту одвијају по предвиђеној динамици и плану. „Немамо времена за губљење и свесни смо посла и одговорности која нам је дата, јер све мора бити завршено до краја 2026. године“, поручио је Мали.
Србија ће током ЕКСПО изложбе 2027. године бити центар света, домаћин за више од 100 земаља и више од 2,6 милиона посетилаца, а ЕКСПО ће бити круна развоја Србије и доказ колико се наша земља променила на боље и напредовала, закључио је Мали.
Cigarete u Srbiji skuplje za 10 dinara po paklici

Преузмите андроид апликацију.
Чланак На градилишту у Сурчину почела градња хала за ЕКСПО-постављају се шипови (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.