Izvor: RTS, 09.Mar.2021, 17:35

Uhapšen bivši zamenik načelnika SBPOK-a

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapšen je bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala G. P. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem.
Osumnjičeni se tereti da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, precizirala je za Tanjug portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.

"Po odobrenju zamenika Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičenom je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << određeno zadržavanje do 48 sati i isti će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu", dodala je Rakočevićeva.
MUP je potvrdio da je G. P. (1980), bivši policijski službenik UKP-a, uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem.
"Kako se sumnja, on je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca u PU za Grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto", ističe se u saopštenju i dodaje da je istog dana vozilo i vraćeno.
G. P. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Policija uhapsila muškarca iz Aleksinca

Izvor: Aleksinac.net, 10.Mar.2021, 10:45

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su B.K. (1985) iz okoline Aleksinca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja...Sumnja se da se on sinoć, u okolini Aleksinca, upravljajući automobilom marke „fijat“...

Nastavak na Aleksinac.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.