Prijave protiv 38 navijača Rada

Izvor: Blic, 15.Apr.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave protiv 38 navijača Rada

PIROT - Navijači Rada, poznati kao „junajted fors", u poluvremenu utakmice Prve lige Srbije u Pirotu protiv domaćeg Radničkog napali su i povredili desetoricu policajaca.

U sukobu je povređeno i pet simpatizera Rada. Policija je posle sukoba privela 45 vandala, među kojima i četvoricu maloletnika. Protiv 38 simpatizera kluba sa Banjice podnete su krivične prijave, a osumnjičeni su za nasilno ponašanje na utakmici, kao i za sprečavanje policajaca u obavljanju poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bezbednosti.

U saopštenju policija je precizirala da je u poluvremenu utakmice između Radničkog i Rada nekoliko desetina navijača beogradskog tima gađalo pripadnike MUP-a kamenicama, ciglama i napalo motkama.

Petnaestak minuta posle napada intervenisali su pripadnici Interventne brigade Policijske uprave u Pirotu i niškog odreda Žandarmerije.

Posle intervencije navijači su uvedeni u autobuse i uz asistenciju Žandarmerije sprovedeni u PU Pirot. Troje privedenih navijača pušteno je posle razgovora, kao i četvoro osumnjičenih maloletnika koji su saslušani u prisustvu advokata i službenika Centra za socijalni rad. Ostali simpatizeri Rada privedeni su sudiji Opštinskog suda.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.