Izvor: B92, 04.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u pančevačkoj Azotari

Pančevo -- Tri radnika beogradskog preduzeća "Termoelektro" povređena su danas u požaru u pančevačkoj Azotari.

Požar je izbio tokom remonta koji radnici obavljali u Azotari. Novak Uskoković iz Banatskog Brestovca i Arif Arifović iz Loznice zadržani su na odeljenju plastične hirurgije pančevačke bolnice pošto su zadobili opekotine lica i ruku koje nisu opasne po život, ali se još uvek ne zna koliko su duboke, izjavio je šef odeljenja Bojan Milošević. Treći povređeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vladan Kovačević pušten je kući posle ukazane pomoći.

Prema rečima portparola opštinskog suda u Pančevu Vesne Vuković, istraga je utvrdila da je požar izbio kada se zapalio gas prilikom ulaska radnika u deo pogona Amonijak III koji se nalazi na 40 metara od tla.

Drugi detalji za sada nisu poznati, a specijalizovana vatrogasna jedinica obližnje Rafinerije nafte Pančevo brzo je ugasila požar.

Dejan Čukalović, zamenik generalnog direktora Azotare, izjavio je za agenciju Beta da je najverovatnije došlo do prodora vodonika u taj deo pogona, i da se on, kada su radnici otvorili poklopac u dodiru sa vazduhom zapalio. Čukalović je rekao da prilikom incidenta nije došlo do emitovanja štetnih materija u vazduh pošto pogon Amonijaka ne radi zbog remonta.

U Opštinskom sekretarijatu za zaštitu životne sredine u Pančevu potvrdili su da njihovi aparati nisu zabeležili nikakvo zagađenje u vreme požara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.