Požar na Novom Beogradu

Izvor: RTS, 25.Okt.2014, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar na Novom Beogradu

Jedan stan potupuno je izgoreo, a nekoliko ih je oštećeno u požaru u soliteru na Novom Beogradu, saznaje Internet portal RTS-a. Tri osobe se nagutale dima, od kojih je jedna u težem stanju.

U požaru koji je izbio u Ulici Jurija Gagarina broj 90, u 62. bloku na Novom Beogradu, zapalio se stan na četvrtom spratu solitera, a vatra se proširila i na stan iznad i stan ispod.

Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Slaviša Karadžić rekao je Tanjugu da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u požaru, koji je izbio oko podneva, skoro potpuno je izgoreo stan na četvrtom spratu, a oštećeno je i nekoliko terasa po vertikali i istakao da se očekuju ekipe MUP-a koje će utvrditi uzrok požara.

Na teren je izašlo sedam vatrogasnih kola sa 23 spasioca vatrogasca i oni su zatekli skoro ceo stan u požaru, koji je brzo lokalizovan.

Prema njegovim rečima, jedna osoba sa sedmog sprata je u polusvesnom stanju evakuisana do ekipe Hitne pomoći, ispred zgrade, kao i jedna žena i dete sa devetog sprata.

Oni su spaseni sa terase i evakuisani su do izlaza iz zgrade koja ima deset spratova, rekao je Karadžić navinarima na licu mesta.

Karadžić je istakao da je pretražena čitava vertikala zgrade, kako bi se spasioci uverili da su svi stanari evakuisani.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura navela je da su tri osobe otrovale ugljen-monoksidom. Dve su prebačene u Toksikološki centar VMA, od kojih je devojka u težem stanju zadržana na lečenju, a mladić je još na ispitivanju.

Jedno dete je prevezeno u Insitut za majku i dete, rekla je Macura.

Osim toga, na licu mesta bilo je pet ekipa Hitne pomoći, koje su ispred zgrade dale kiseonik detetu od pet i po godina i njegovoj majci.

Kako RTS nezvanično saznaje, stanarima je davno isključena struja zbog neplaćenih računa i sumnja se da su jutros pokušali da pale nešto kako bi se ogrejali.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen osumnjičeni za požar u stanu na Novom Beogradu

Izvor: Studio B, 25.Okt.2014

Na Novom Beogradu u ulici Jurija oko 12.00 sati izbio je požar u stanu na četvrtom spratu, a brzom i efikasnom akcijom beogradske policije, uhapšen je A.B. (31) koji se sumnjiči da je nakon svađe sa devojkom, iz revolta, zapalio stan...U ulici Jurija Gagarina broj 90 danas oko 12.00 sati izbio je...

Nastavak na Studio B...

Uhapšen osumnjičeni za požar na Novom Beogradu

Izvor: Radio 021, 25.Okt.2014

U požaru koji je oko 12 sati izbio na Novom Beogradu u Ulici Jurija Gagarina u stanu na četvrtom spratu solitera, a potom se proširio i na ostale stanove, tri osobe su povređene...Policija je uhapsila A.B.(31) koji je osumnjičen da je nakon svađe sa devojkom, iz revolta, zapalio stan u Jurija Gagarina...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.