Politička lekcija

Izvor: BKTV News, 30.Sep.2012, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politička lekcija

Srbija nije feudalna država da bi se bilo koja partija koja je na vlasti ili u opoziciji proglašavala za „epigona“ demokratije. DS je pala s vlasti zbog lošeg stanja u državi, zbog korupcije u vrhu DS, zbog arogantnog ponašanja vlastodržaca. Zato deluju malo anahrono stavovi predsednice Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonje Liht kada kaže da ne zna da li u DS shvataju kolika je odgovornost na njima i da moraju da učine sve da prevaziđu sukobe parcijalnih interesa, taštine >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i svega ostalog. Ako to ne urade, Srbija će biti u ozbiljnim problemima, jer bez jake opozicione stranke, nema ozbiljne kontrole vlasti.
Demokratska stranka, po mišljenju Sonje Liht, treba da shvati da je odgovorna za demokratiju u Srbiji. Upravo toliku žrtvu traži Sonja Liht od stranke koja ne samo da je izgubila vlast, već i vid samopoštovanja i kompletnu untrašnju organizacionu ravnotežu.
Srbija je preživela pad Sobodana Milošević s nadom da će nova politika DOS-ovskog perioda biti bolja. Na žalost pokazalo se da je Srbija sa DS bila u u značajnom kašnjenju u odnosu na političku „viziju” Srbije pokojnog premijera dr Zorana Đinđića. Boris Tadić je od Demokratske stranke napravio neku vrstu „političke korporacije“ u kojoj su novac i moć dominantni. DS je upravo zbog takve politike izgubila vlast.
Sada kada je Demokratska stranka u nekoj vrsti političke udvojenosti koja vodi ka neminovnom rascepu može da se izvuče pouka za sve političke stranke. Ako partija koja je na vlasti zaboravi zašto je došla na vlast i kome i čemu treba da služi neminovan joj je nestanak sa političke scene. Zahvaljujući Demokratskoj stranci u prilici smo da prezentujemo lekciju sa slikovitim primerom kako ne treba da se vodi Srbija.
Tomislav Kresović
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.