Izvor: B92, 01.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo vojnik

Niš -- Vojnik Radoman Žarković poginuo je juče na osmatračnici u Kopnenoj zoni bezbednosti u opštini Lebane.

Vojnik iz Dušmanića kod Prijepolja imao je 21 godinu, izjavio je istražni sudija Okružnog suda u Nišu Radomir Mladenović. On pretpostavlja da je reč o samoubistvu.

Tragedija se dogodila u 8.25, samo 25 minuta po raspoređivanju na stražarsko mesto. Dežurni vodnik bio je udaljen 300 do 400 metara od mesta tragedije i, prema njegovim rečima, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je čuo pucanj, dotrčao je i zatekao beživotno telo vojnika. Pored tela bila je puška i dve čaure.

Dežurni sudija Okružnog suda u Nišu Radomir Mladenović izjavio je da se pretpostavlja da se radi o samoubistvu: "Ono što sam tamo zatekao je telo vojnika sa velikom izlaznom ranom na temenu glave. Pored njega je bila automatska puška, s kojom je obavljao dužnost. U blizini lica mesta pronađene su dve čaure, a u okviru puške nedostajala su uprao dva metka, pošto okvir ima 30, a dva upravo nedostaju."

Istražni sudija je naložio obdukciju i uzimanje parafinske rukavice. Vojnik je došao na odsluženje vojnog roka 1. marta ove godine, a motivi su za sada nepoznati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.