Najveće misterije

Izvor: Kurir, 03.Avg.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveće misterije

BEOGRAD - Na spisku najmisterioznijih slučajeva nerasvetljenih ubistava iza kojih, kako se sumnja, stoje plaćene ubice, nalazi se i likvidacija četvoročlane porodice Obradović u Žarkovu! Otac Zoran (48), majka Dragica (43), sin Željko (22) i njegova devojka Maja Gostić (20) ubijeni su hicima iz vatrenog oružja u stanu u ulici Radivoja Spasenovića 12 u Žarkovu, na Svetu Petku, 27. oktobra prošle godine!

Tokom istrage saslušano je na stotine ljudi. Saslušana je rodbina, prijatelji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << skoro svi koji su bili u bližim, poslovnim, prijateljskim i rodbinskim odnosima sa žrtvama. Kroz kancelarije inspektora prodefilovali su i sumnjivi kriminalci. Istraga je, međutim, ostala bez odgovora na pitanje ko je i zbog čega brutalno ubio četvoročlanu porodicu, a egzekutori kao da su u zemlju propali.

Zoran Obradović bavio se izvođenjem građevinskih radova, a spekulisalo se i da je pozajmljivao novac uzimajući kamatu i da je to jedan od mogućih motiva likvidacije. Zbog toga, ali i zbog hladnokrvnosti prilikom likvidacije svakog od četvoro članova ove porodice, u policiji veruju da je ubistvo naručeno i da ga je obavio profesionalac.

Profesionalne ubice, prema policijskim saznanjima, stoje i iza serije obračuna beogradskih kriminalnih klanova u kojima je u poslednjih godinu dana likvidirano nekoliko narkodilera. Ova serija započela je likvidacijom Vladimira Dragića (25) - Vlade Mostarca. Upucan je 29. maja 2007. godine za volanom BMNJ parkiranog u Metohijskoj ulici.

Marko Filipović Taki (30), pripadnik „dorćolskog ganga“, preminuo je na svoj rođendan, 24. oktobra 2007. godine, od povreda zadobijenih prethodnog dana u eksploziji bombe podmetnute pod njegov „mercedes“ u Ulici Jelisavete Načić broj 3 na Dorćolu.

Dragan Milovanović (33), koji se dovodi u vezu sa organizovanim kriminalom u Novom Beogradu, preminuo je 4. marta 2008. u Urgentnom centru od prostrelne rane zadobijene u obračunu koji se dogodio nekoliko sati ranije.

Marko Pavličević Markić (31) iz Beograda, takođe poznat policiji kao diler droge, preminuo je 16. aprila 2008. od povreda zadobijenih prethodnog dana, kada su ga dva maskirana napadača ranila iz vatrenog oružja dok se nalazio u automobilu kod tržnog centra u Paunovoj ulici na Banjici.

Andrija Stanić (34) likvidiran je u sačekuši ispred novobeogradskog splava „Blej voč“ 23. maja ove godine. Stanić je sarađivao s grupama sa Zvezdare, Voždovca i Bežanije. Navodno je bio uključen u poslove obezbeđenja prestoničkih splavova i klubova. U poslednje vreme bio je naročito blizak ekipi sa Bežanijske kose.

Dejan Kikinđanin (33) iz Beograda, pripadnik „banjičke grupe“, ubijen je 26. juna 2008. sa sedam hitaca iz pištolja kada je izašao iz kola ispred svog stana u Plitvičkoj ulici na Banjici u Beogradu.

- Likvidacije narkodilera se pažljivo pripremaju i iza njih stoje plaćene ubice, ali ne baš uvek vrhunski profesionalci. Cena zavisi od toga ko je naručilac, ko meta, a ko egzekutor. Međusobna čišćenja narkodilera su, po nepisanom pravilu, najjeftinija, i odrađuju se za nekoliko hiljada evra, a često egzekutori pristaju da odrade ove poslove u zamenu za drogu - objašnjava naš sagovrnik iz policije.



(KRAJ)
[ antrfile ]

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.