ISCUREO  FENOL U PODRUMU FIZIČKOG FAKULTETA

Izvor: Kurir, 05.Maj.2011, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISCUREO " FENOL" U PODRUMU FIZIČKOG FAKULTETA

BEOGRAD- Na Fakultetu za fiziku u Beogradu pukla je boca iz koje se izlilo 25 litara toksičnog fenola, nakon čega su studenti evakuisani iz zgrade.

Otrovna tečnost " fenol" iscureo je oko 12 sati u podrumu Fizičkog fakulteta u ulici Cara Dušana 13 na Dorćol, nezvanično saznaje portal Kurira.

Do izlivanja je došlo u podrumskim prostorijama fakulteta, rekla je  načelnica Uprave za vanredne situacije grada Beograda Sanja Kosanović Žugić.

Dekan Fakulteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ljubiša Zeković rekao je da koncentracija prosutog fenola "nije velika" i da je situacija za sada pod kontrolom.

Prema njegovim rečima, prosutu materiju uočio je domar, koji je pozvao policiju i vatrogasce, a oni su na lice mesta stigli odmah.

Na terenu su toksikološke ekipe Zavoda za javno zdravlje koje su neutralisale deo fenola time što su preko njega posuli natrijum hidroksid.

Povređenih nema.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.