Izvor: RTS, 08.Avg.2023, 20:25

Две особе ухапшене због примања мита, тражили 7.000 евра за упис права својине

Две особе ухапшене су у Новом Саду због сумње да су извршили кривично делo примање мита.
Ухапшени су M. M. (1978) и Р. Ј. (1984), саопштио је МУП.
М. М. је бивша запослена у Републичком геодетском заводу у Служби за катастар непокретности у Нишу, Београду >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и Новом Саду.
Она се сумњичи да је 26. јула ове године, од пуномоћника станова једне зграде у Новом Саду захтевала 7.000 евра и посредовала код осумњиченог Р. Ј., запосленог у Републичком геодетском заводу у Београду, како би он убрзао извршење службене радње која би се свакако морала извршити, односно да донесе одлуку о повлачењу жалбе једне власнице стана.
На тај начин, додаје се, требао је да омогући редован поступак уписа права својине осталих власника станова у наведеној згради у Новом Саду.
Пуномоћник станара је претходно по договору осумњиченој М. М. предао 1.500 евра као аванс за уговорену услугу, након чега је она ухапшена.
Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву у Новом Саду.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.