Izvor: RTS, 12.Dec.2023, 17:12

Чиме су пиротски џудисти окитили јелку?

Пиротски џудисти одлучили су да новогодишњу јелку оките својим медаљама. На јелци је засијало 260 оригиналних украса које су освојили у овој години, а џудисти су тиме и симболично показали да су најуспешнији спортски клуб у Пироту.
Украси су посебни >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и јединствени јер је у сваки уложено пуну труда и напорних тренинга. Висока јелка била је мала за 54 златне, 76 сребрних и 130 бронзаних медаља. За многе џудисте било је лакше стићи до победничког постоља него до врха јелке.

"Ово је моја најдража медаља коју сам освојила ове године на државном првенству, постала сам вицешампион Србије у категорији - 44 килограма", каже Миа Николић из џудо клуба "Ипон 010".
"Тренирам џудо две године и укупно имам 26 медаља. Следеће године постајем старија девојчица, прелазим у већу категорију и надам се да ћу бити успешнија него до сада", наводи Сара Ракић, чланица џудо клуба "Ипон 010", а
Лука Голубовић додаје: "Тренирам 2 године и за те 2 године освојио сам 36 медаља. Моја најдража је на јелци "Цар Константин". Следеће године ћу бити млађи дечак и надам се да ћу освојити још више медаља него ове године"
У овој години џудисти клуба "Ипон 010" учествовали су на 30-ак такмичења у земљи и иностранству. За непуне три године од оснивања, џудо клуб је постао један од најтрофејних спортских колектива у Пироту.
"Кренули смо са неких десетак чланова, а данас бројимо преко 100 чланова. Ове године смо освојили 260 медаља и јако смо задовољни успехом. Надамо се да ћемо следеће године бити још бољи. Трудимо се да сваки тренинг буде различит, да не буде сувопаран, да буде доста игре, али мора да буде тако јер желимо да направимо нове шампионе", наводи Марко Ценић, тренер џудо клуба "Ипон 010".
Мали шампиони сањају велике снове, а најважније је да уз џудо одрастају у здраве и добре људе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.